Historie

BOR design heeft zich in 25 jaar in de markt weten te positioneren tot een solide en toonaangevende fabrikant van glazen design tafels met een tijdloze transparantie. Sinds 2000 zijn wij gevestigd in Lienden (nabij Tiel) waar wij niet enkel produceren maar ook een showroom hebben voor al onze modellen. Mede door onze klantvriendelijkheid en hoge normen zijn we als een van de laatste tafel-fabrikanten in Nederland over gebleven. We zijn trots op ons bedrijf en hopen nog vele jaren een tevreden klandizie te hebben.

Over ons

(Bron: Beurs special, uitgeverij betuweland)

Soms ontmoet je mensen die vinden dat het leven hoe dan ook inspirerend en veelzijdig moet zijn. Noorderling Rob Jurres bewandelt sinds 1954 deze aardbol en wisselde in zijn jonge jaren regelmatig van werk of van werkomgeving. Welke hoge inkoop- of directiezetel hij ook vulde bij niet de minste Nederlandse bedrijven en welke naam hij ook had als inkoopmanager /verpakkingsspecialist, constant voelde hij dat het anders kon, creatiever, meer inspirerend. Lijkt het erop dat hij met zijn handgemaakte glazen design tafels zijn stek heeft gevonden?

jurresGlas is een prachtig materiaal om mee te werken vindt Jurres, "tijdloos en veelzijdig genoeg om me nog even mee bezig te houden." Vanaf maart 1989 maakt Jurres - salontafels, bijzettafels, tv-tafels of consoles in combinaties van glas en plexiglas. Met een maximum formaat van ruim 2 vierkante meter kan er uitgebreid worden gevarieerd. Jurres: "Het kan groter maar bedenk dat dan dikker glas nodig is en dan wordt zo'n tafel tot over de tweehonderd kilogram in gewicht. En vergeet niet dat glas werkt, kan buigen en kan doorzakken op den duur. Oude kerkramen zijn van onder ook dikker dan van boven, doordat het glas in vele decennia langzaam wegzakt. We werken, voor de tafels, met combinaties van glas en plexiglas en soms met hout voor de tafelpoten. In Nederland zijn we een van de weinigen die plexiglas verwerken tot diktes van 80 mm. Plexiglas is voor tafelbladen ongeschikt in verband met de krasbestendigheid. Daarom maken we voor de bladen uitsluitend gebruik van hoogwaardig veiligheidsglas afkomstig van gerenommeerde Nederlandse glasfabrieken.

De schoonheid van glazen tafels en van beeldende kunst, Jurres heeft zijn draai gevonden

Onder de labels Romani Design en BOR design distribueert Jurres tot vijftig tafels per week naar een uitgebreid netwerk van circa tweehonderd Nederlandse detaillisten, die de tafels in hun winkels hebben staan. Jurres: "Wij adverteren nooit omdat wij niet de eindconsument maar de detaillisten als klant hebben. Daarom zijn we bij ons in de regio nauwelijks bekend. Vanuit onze werkplaats en showroom aan de Hofstede 33 te Lienden, bedienen wij het bedrijfsleven door het hele land. Omdat we alles in eigen beheer doen werken we over het algemeen met snelle levertijden."

Maar Jurres zou Jurres niet zijn als hij niet een tweede lijn open had. Zijn showroom is tevens galerie waar, bij gelegenheid, diverse kunstenaar exposeren. En heb je kunstwerken in huis, dan moet je ook kunnen inlijsten. Jurres: "Mijn zoons tonen al interesse voor het tafeldesign en de productie. De galerie runnen en lijsten maken, dat wil ik tot op hoge leeftijd blijven doen. Daarom ben ik anderhalf jaar lang in de leer gegaan bij de vakman Koos Kipping. Een ideale leermeester die mij de geheimen van het handgesneden passe-partout en de techniek en de regels van de lijstenmakerij heeft bijgebracht. Het is een ambacht zondermeer. Ik geef keuze uit een vijfhonderd verschillende lijsten. Alle lijsten worden tot op de millimeter voor elk werk op maat gemaakt. Het in verstek kappen en assembleren of lijmen doen wij in eigen beheer. We maken alleen dingen waar we volledig achter kunnen staan. Vind ik iets niet mooi dan maak ik het niet, in overleg met de klant kom ik meestal tot een goede oplossing. "made to measure" is ons motto, alles toegesneden op de wensen van onze klanten. De klant is niet zondermeer koning, maar staat altijd wel centraal."